IJmuider Reddingsbrigade
Postbus 250 | 1970 AG | IJmuiden
Kennemerboulevard 480 | 1976 EL | IJmuiden

Informatie website

De website van de IJmuider Reddingsbrigade staat sinds 12 maart 2000 online. De eerste idee├źn voor de website ontstonden in 1999 bij Gerjan de Lange en Jeroen Groot. Er kwam toestemming van het bestuur, de domeinnaam www.ijrb.nl werd vastgelegd en de website werd door beide heren in hun vrije tijd ontwikkeld. In de daaropvolgende jaren werd het design en de inhoud van de website enkele malen flink veranderd. De vorige versie stond sinds 2006 online. Deze versie werd, zoals alle vorige versies ontwikkeld door Jeroen Groot.

In 2007 ging ook Tim van der Kroef zich actief met de website bemoeien. Hij ontwikkelde de website voor Stichting De Waecker, een sponsorstichting van de IJRB. Ook begon hij steeds vaker nieuwsberichten te plaatsen op de IJRB-website.

In januari 2009 begonnen Tim en Jeroen met het ontwerpen van een nieuwe versie van de website. Speerpunten in deze ontwerpfase waren gebruikersgemak voor gebruikers zonder HTML-kennis, koppelingen van de IJRB-website met de website van de stichting en een overzichtelijke indeling van de diverse onderdelen van de IJRB. Met behulp van WordPress is dit gelukt.

In het voorjaar van 2012 werd wederom een aanpassing gedaan aan de website, waarbij met name de voorpagina werd aangepakt. Zo werd er meer ruimte gemaakt voor de sociale media, waarop de IJRB actief is. Tevens werd de informatie op alle pagina’s nagekeken en waar nodig bijgewerkt.